Mini hamburgers

mini-hamburgers-01

Mini hamburgers

Bestrooi de rode kool met flink wat zout en laat het zout er vervolgens minimaal 3 uur intrekken. Spoel daarna onder koud stromend water de rode kool en laat deze uitlekken. Meng er nu de Merlot azijn doorheen en zet het op een koude plek. Het is zelfs nog beter wanneer je dit een dag van tevoren doet.

Meng het gehakt met de sobrasada, het ei, het extra eigeel en de broodkruimels. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Vorm nu kleine hamburgertjes die iets groter zijn dan de diameter van het broodje. Tijdens het bakken krimpt het vlees nog wat door vocht- en vetverlies en zullen daardoor de burgers perfect in het broodje passen. Schil de avocado’s en snijd ze in kleine stukken. Besprenkel ze met de sushi azijn, zodat ze niet verkleuren.

Bak de hamburgers medium op de kookplaat en geef de gehalveerde broodjes ook nog even een krokante korst door deze kort op de plaat te leggen. Stel ze nu snel samen met de frisse kool en avocado’s. Voordat je de bovenkant van het broodje op de hamburger legt, bedruppel de hamburger nog met wat honing.

Een ware smaakbom waar de zoutige zoet-zuurheid van de rode kool, de pittige vleessmaken en de molligheid van de avocado en honing een rollercoaster vormen voor jouw smaakpapillen.

Ingrediënten

  • 1/2 kg half-om-half gehakt
  • 250 gr sobrasada (Spaanse smeerworst)
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels broodkruimels
  • 2 kleine sjalotten, gesnipperd
  • 1/4 rode kool, fijn gesneden
  • 1/2 dl Merlot azijn
  • 2 avocado’s
  • 3 eetlepels sushi azijn
  • Honing